קצת על לייזר לאזרח ממוצע - מאת ארתור רדו
- בני אסרף
- 16 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
ציין לייזר "גלוי" מוכר לכולנו מסרטים ולנגביסטים משירות סדיר.
ירי על כתם לייזר מורכב יותר מירי עם כוונת רגילה או עם כוונת השלכה. הוא מצריך מוטוריקה שונה ותרגול משמעותי מאוד. מעט מאוד חבר'ה התנסו בירי עם ציין לייזר באקדח בתנאים מבצעים. התו"ל מיועד בעיקר למצבים, בהם לא רק שלא ניתן לבנות תמונת כוונות, אלא גם שכל מצב הנשק יחסית לגוף לא מאפשר לבנות מכוון נורמלי
אז מתי זה טוב ?
1. מסיכת אב''כ בלוחמה בשטח בנוי - לוחם עם ציוד כבד עליו, במ''פ ומסכת אב''כ ברוב המקרים יכול רק לחלום על תמונת כוונות כלשהי. ציין לייזר נותן פתרון בטווחים קצרים (מרחב לחימה מעלה באבק, עשן, לא מואר מספיק וציין נראה היטב גם דרך המסכה)
2. עבודה עם מגן בליסטי. קצת קשה לקבל תמונת כוונות במצב הזה
3. סימון מטרות בלילה - לציין גלוי (גם סמוי) יכולת סימון מטרות ללוחמים בכוח (במקום לצעוק - חלון שלישי מימין בקומה רביעית).
מתי ציין לא עובד ?
1. בישראל כ-300 ימי שמש בשנה, זה המון, גם צייני MILSPEC בצבע אדום לא נראים באור יום בכלל כבר בטווח של מטרים בודדים ובטח מחוץ למבנה (שלא נדבר על צייני שמקורם מיצרנים לא מוכרים מהשוק הסיני)
2. נהוג לחשוב שציין לייזר משמש כלי עזר ליורה פחות מיומן, אז זהו שלא, יכולת ירי מהיר עם ציין היא מיומנות נרכשת אחרי הרבה שעות אימון ובטח במיתר פח''ע (בו נדרשת תגובה מהירה מאוד, ביחס מיתר הפלילי בו פלילונר לא תמיד בא למות מות קדושים ודינמיקה שונה). בהצלחה לחפש את הנקודה כשהמטרה זזה בניגוד לקרטון במטווח.
אז למה זה כלכך פופולרי בארה''ב ? נמכרים במאות אלפי עותקים, לא יתכן שהם טועים ?
בישראל כמעט ואין שימוש בנשק פרטי ע''י אזרחים כנגד גורמים פלילים וגם החוק מאוד מורכב בנושא.
יורה לא מיומן שברשותו אקדח עם ציין דלוק וניצב מולו איום פלילי כזה או אחר, לאחר שכיוון את נקודת הציון על המטרה חושב שיש לו יותר סיכוי לפגוע.
מאת ארתור רדו

Commentaires